Generalitat de Catalunya - www.gencat.catAquest web ja no és operatiu. Accediu a www.icgc.catInici  >   Projectes a mida  >   Experiència  >   Allaus

Allaus

 • La predicció d’allaus als Pirineus (2001)

  Realització conjunta de les tasques de divulgació sobre el perill de les allaus al llarg dels Pirineus, que inclouen el Pirineu francès, espanyol i andorrà. Concretament, es va materialitzar amb un tríptic on apareixien els telèfons d’interès per conèixer l’estat de les pistes d’esquí i el temps climatològic, consells per als esquiadors i l’escala europea de risc d’allaus.

  Institut Cartogràfic de Catalunya; Dirección General del Instituto Nacional de Meteorología del Ministerio de Medio Ambiente, Madrid, Espanya; Ministeri de la Presidència i Economia del Departament de Transport i Energia del Govern d’Andorra y Meteo-France, França.

  Finançament: Conjuntament pels organismes participants.

 • SAME (1996-1998)

  L’ICC fou el responsable de la coordinació entre els diferents organismes cartogràfics europeus integrats en el projecte. Es va realitzar l’elaboració d’un qüestionari per obtenir tota la informació existents sobre allaus a Europa, amb l’objectiu d’homogeneïtzar les bases de dades i la cartografia d’allaus.

  Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC); Centre National du Machinisme Agricole du Génie Rural des Eaux et des Fôrets (CEMAGREF), Grenoble, França; Technische Universität Graz, Àustria; Norwegian Geotechnical Institute, Oslo, Noruega; Icelandic Meteorological Office, Reyhjavik, Islàndia; Centro Sperimentale Valanghe e Difesa Idrogeologica de la Regione del Veneto, Itàlia; Swiss Federal Institute for Forest, Snow and Landscape, Davos, Suïssa.

  Finançament: Directorate General XII for Science, Research and Development (Programa: Environment and Climate) de la Unió Europea.

 • Treballs per a la cartografia de zones d’allaus al sector nord d’Andorra (1995-1996)

  L’objectiu d’aquest projecte fou la realització d’enquestes de camp sobre les allaus conegudes a la zona d’Arcalís, per a la cartografia d’allaus d’Andorra.

  Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC); Centre National du Machinisme Agricole du Génie Rural des Eaux et des Fôrets (CEMAGREF), Grenoble, França.

  Finançament: Conselleria d'Obres Públiques del Govern d’Andorra.

 • Contribució a l’estudi de la dinàmica de les allaus dins de la cartografia de risc. Formació de la modelització dins del domini dels fenòmens naturals (1994-1996)

  Estudi de la dinàmica de les allaus mitjançant la modelització de vàries zones pilot; elaboració de metodologies per a la cartografia de zones d’allaus, i integració en un sistema d’informació geogràfica. Es va comptar amb investigadors de països europeus que treballaren amb l’equip d’allaus i de sistemes d’informació geogràfica de l’ICC.

  Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC); Centre National du Machinisme Agricole du Génie Rural des Eaux et des Fôrets (CEMAGREF), Grenoble, França; Universitat de Barcelona, Espanya; École Polytechnique Féderal de Lausanne, Suïssa; Institut für Schnee und Lawinenforschung, Davos, Suïssa; Université Joseph Fourier, Grenoble, França; Norwegian Geotechnical Institute, Oslo, Noruega; Vedurstofe Islands, Reykjavik, Islàndia; Universita di Torino, Itàlia.

  Finançament: Directorate General XII for Science, Research and Development (Programa: Human Capital and Mobility) de la Unió Europea.


Web ICGC 1.0 © 2015 Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, NIF Q-0801980-D

Avís Legal | Galetes | Sobre el web | Accessibilitat | Política ambiental i de seguretat i salut laboral